dilluns, 26 de maig del 2008

Notícia Brossa

Si llegim la notícia adjunta al títol, podem veure com els vila-secans van poder gaudir de una demostració del que serà la futura recollida de brossa al nostre poble i de com seran els nous contenidors ja decidits per l'ajuntament conjuntament amb una consultoria.

Estem d'acord que algú ha de decidir sobre cadascuna de les coses al nostre poble i qui millor que nosaltres mateixos, el poble. Segurament, la decisió del mètode Easy sigui la millor opció, però que no diguin que la opinió dels veïns és important per prendre les decisions.

Quan hi haurà un procés de participació ciutadana real en tots els casos que pugui afectar al veïns??? sistema de recollida de brossa, distribució de places, mobiliari urbà...Procés en horaris populars, utilitzant Sistemes d'Informació i obert a tothom. Encara queda molt.

Per acabar ajunto el vídeo on ens ensenyen el per que d'aquesta d'aquesta decisió...feia falta anar a Sant Joan Despí amb dos monitors i el diari a les esquenes??? Si ja tenim el youtube.

http://es.youtube.com/watch?v=BDJiBJikV88

3 comentaris:

Bernadette ha dit...

Per una banda comparteixo amb tu la idea que la participació ciutadana ha de ser més activa, habitual i escoltada. En aquest sentit ja fa temps que se sent parlar del govern 2.0 i crec que fóra interessant descobrir com en alguns municipis i en algunes associacions s'està duent a terme aquesta forma de participació dels ciutadans.

Però per altra banda crec que hem de defugir d'opinar de tot i per a tot. Per exemple, en el meu cas no puc opinar sobre brosses, no en tinc ni idea! Sé que m'agradaria que els contenidors tinguessin un pedal per obrir-los amb el peu, però no sé si aplicar aquest canvi és car, possible, fàcil... etc.

Crec que en participació ciutadana n'hem d'aprendre molt tots: els ciutadans a observar molt, analitzar força, preguntar sempre i a evitar "opinions taverneres"; els polítics a escoltar, a escoltar, a escoltar, a fer més pedagogia i a tractar els ciutadans com a adults, que de vegades ens tracten com a criatures.

Anònim ha dit...

Bé xiquets, ja veig que heu de treure més el cap fora del nostru poble per a vere' a què carai foten lus altres. Jo gràcies a Déu he voltat i volto més que una baldufa a la plaça d'estodi (ara jutjat de pau i no sé que mé'). El cas és que, no cal anar gaire lluny (Barcelona, Londres, Milà, Stockholm...) per a veure que la brossa la foten en uns contenidors soterrats i després la vénen a buscar els mateixos camions de sempre. Així ens estalviem la molèstia dels contenidors al carrer i també d'haver-los de moure quan volem aparcar la votura (pels de fora, el cotxe). El cas és que n'estic fart de veure contenidors verds per totes bandes i, a banda de trobar només els verds, el cas és que moltes vegades els carai de forasters (suposo) els foten a cremar. Jo trobo que en aquest poble el que fa falta a banda de més contenidors de més tipus, soterrats, camions de reciclatge que vinguin a buscar cada cosa 'per separat', més plantes de compostatge i de reciclatge (que si no existeix això al cap i a la fi tota la brossa la foten al mateix sac i avant!). El que fa falta, com deia, és una consciència de què carai hem de fer amb la brossa més forta. I a això sumo que ens haurien de fer arribar bosses per la matèria orgànica, explicar-nos com funcionen les coses i fer-nos pagar un cop les coses les sabem (o les hem de saber) i no les fem bé. A altres països (fora d'Europa) venen unes bosses de mides petites i cada bloc de pisos o grup de pisos (aquí podríem parlar de barris) tenen un responsable de la brossa i un lloc al seu barri (una mena de mini abocador controlat)per a llençar la brossa. Així, la gent no cal que se'n vagi a la puta mare de déu per a llençar qualsevol cosa. Ho llença apropet de casa on té un responsable que vigila què carai tira i li diu on carai van les coses. Allà reciclen plàstics i vidres de tipus diferent i tota la pesca. Ara: si es passen, si llencen les coses on no van i tot això. Patapam! garrotada, multa o com vulguis dir-ho. Això és mà dura, això és disciplina i això és el què falta en aquest poble dormitori !! Vila-seca, ciutat adooormida!!

Anònim ha dit...

GENT. VIGILEU EL COTXE A VILA-SECA. AHIR A LA NIT TENIEM UN JOVE SUDAMERICÀ (GORRA DELS NY INCLOSA, I UNIFORME LATINKINGDEM*****) A LA PLAÇA D'ESTUDI (on hi ha el jutjat de pau) TOCANT TOTES LES MANETES DELS COTXES PER A VEURE SI EN PODIA OBRIR ALGUN. QUE VINGUIN COM TOTHOM PERÒ QUE NO TOQUIN ELS TRONS! PERDONEU PEL TO, PERO EM VA FER MOLTÍSSIMA RABIA.