dilluns, 3 de març del 2008

Riu, cirerers, punts de trobada i mercuri

Voleu fugir de la campanya electoral, fer una mica d'exercici i descobrir nous paisatges?

Us proposem una pasejada exel·lent per la vora de l'Ebre. El GR99 és un sender de llarg recorregut que voreja d'Ebre des del seu naixement fins a la desembocadura.

Entre Móra d'Ebre i Ascó hi ha un dels trams més assequibles, en el qual hi trobareu un fantàstic paisatge de cirerers rosats i conreus que s'enfilen riu amunt. De Móra a Ascó el camí és força pla i visualment molt interessant, un passeig molt recomanable per fer un dia de final d'hivern.

A més la sortida té l'avantatge que des de Vila-seca s'hi pot anar en tren. A tres quarts de vuit del matí surt un tren des de Vila-seca cap a Móra la Nova. A l'estació de Móra hi ha un autobús esperant que et porta fins a Mora d'Ebre (quins misteris, els haurem de demanar als de Móra que organitzin la línia Vila-seca estació Camp de Tarragona).

La ruta a peu comença a la plaça de l'ajuntament de Mora d'Ebre i tot l'itinerari està molt ben marcat, sovint es troben pilones de senyalització, així que és realment difícil perdre-s'hi. Entre Móra i Ascó hi ha 15 Km, però el camí és prou pla i senzill per a recomanar-lo a tothom.

A Ascó trobareu un tren de tornada a Vila-seca a quarts de sis i a quarts de vuit del vespre, així que tindreu temps més que suficient per fer un tomb i visitar el punt d'emergència 1, 2 i 3, l'heliport, la zona d'acollida del transeünt, i pair l'impacte d'un paisatge bucòlic coronat per la fumera de la central nuclear. Vaja, que us trobareu com a casa!

Ah! pels més valents recomanaríem seguir camí amunt cap a Flix. Móra-Ascó-Flix ja és més que una passejadeta, cal fer 11 kilometres més, 26 en total, però manté la inquietud d'un camí ben estrany: pelegrinatge a peu directe cap a la nuclear i després un final propi del "Descobrir Catalunya": camps de cirerers, tons de rosa, l'Ebre sempre present i arribada final a Flix per un pas de Barca.
A Flix trobareu també un tren de tornada cap a casa. I també tindríeu temps anar a fer un xampú a l'SprinFlix i una visteta a l'Erquimia -si se us ha xafat el termometre de la febre, allí podeu aprofitar per omplir-lo gratis-.

Sembla mentira, però certament us recomano aquesta sortida: caminar ens fa prendre consciència real del territori i el nostre de territori és ben especial.

Si teniu curiositat per aquest GR, la FECC ha editat una guia del GR99 entre Mequinensa i el Delta de l'Ebre.