dimarts, 29 de gener del 2008

Horari protegit, violència i missatges de correu


Algun dissabte ens apoltronem al sofà i posem la pel·lícula de la tarda, som de la generació que va crèixer amb els westerns de "Sesión de tarde" i encara mantenim el costum.

Ja fa setmanes Tv3 va emetre "l'habitació del pànic" i com que hi sortia la Jodie Foster, vam tria aquests canal. No ens agrada gaire la violència, i tot i que a aquestes alçades ja estem tots curats d'espant, vam trobar que era una salvatjada emetre una pel·lícula com aquesta a quarts de cinc de la tarda, així que vam enviar una queixa al famòs 5430 de TV3.

Volem compartir amb vosaltres el missatge que vam enviar a TV3 i la resposta que ens van donar, així que els copiem a continuació.


Missatge enviat al 5430

Senyors/es,

Des de fa un temps pensem que en la tria de les pel·lícules que emeten dominen en excés les pel·licules amb violència explícita. Això no deixa de ser una opinió i l'opció de triar les seves pel·lícules o unes altres sé que és cosa meva. Tot i això voldria fer una queixa clara en relació a la pel·lícula que el passat dissabte 19 a mig dia, van emetre per TV3: "L'habitació del pànic". En l'escena final de la pel·lícula una nena intenta salvar la vida de la seva mare clavant unes agulles a un salvatge que pretén esclafar el cap de la mare amb una massa. Sort que el "dolent bo", a temps, rebenta el cervell del "dolent de veritat" amb una bala, que li surt per l'ull dret. Despès consola a la petita dient-li: "ara ja no has de patir, ja no et passarà res". No sóc coneixedora de les lleis sobre la protecció de la infància i la programació en horari protegit, però em sembla que alguna cosa diu en relació a barrejar violència i infància. De fet, digui el que digui la llei, dubto que aquest sigui un contingut adequat per una pel·lícula de dissabte a la tarda.

Atentament,
Bernadette Farriol

Resposta al missatge

Benvolguda Bernadette,

Agraïm el seu missatge i la queixa que ens fa arribar, ja que aquesta és una qüestió que ens preocupa i amb la qual sovint tenim problemes, tot i els nostres esforços per solucionar-ho. La classificació que s'ha donat a Espanya de la pel·lícula és per a majors de 13 anys im per tant, legalment es pot emetre en aquest horari, però som conscients que això no és més que una part de la reflexió que podem fer. Actualment és molt difícil de trobar pel·lícules al mercat que no contenguin escenes, quan poc, discutibles. Li podem assegurar que nosaltres seguim treballant per evitar que els espectadors es puguin sentir molestos. És evident que no sempre ho aconseguim.

Salutacions,
Servei d'Atenció a l'Espectador
Televisió de Catalunya

1 comentari:

Anònim ha dit...

o sigui molt soroll de platerets i poca teca que diu mun àvia